Ruščina – zanimivosti

Lingula-ucenje-ruscine-vaje2Vas zanima ruščina in bi radi izvedeli kaj več o jeziku in deželah, kjer ga govorijo? Pripravili smo nekaj člankov o Rusiji, ruščini in Rusih, saj se zavedamo, da učenje ruščine ni le utrjevanje slovnice in besedišča, temveč tudi spoznavanje dežele.

Ko pomislimo na Rusijo, se nam pred očmi prikaže marsikaj: od zgodovinskih mest, kot je Sankt Peterburg, do mrzlih zim in zimskih sejmov. Zagotovo pomislimo tudi na kulinariko – med bolj znanimi jedmi sta ruska kaša in ruska solata –, le malokdo pa Rusije ne povezuje z rusko vodko. Če o Rusiji povprašamo kakšnega otroka, bo verjetno začel razmišljati o igračah. Ob tem pa se najprej spomnimo na – babuškePred obiskom Rusije si je dobro prebrati, kakšno vedenje od turistov pričakujejo Rusi, če v Rusijo potujete iz poslovnih razlogov, pa spoznajte navade ruskih poslovnežev.

Rubrika Ruščina – zanimivosti je zato namenjena vsem ljubiteljem Rusije in ruščine, ki bi radi bolje spoznali tudi deželo, katere jezika se učijo. Na tak način so zasnovani tudi naši tečaji ruščine, kjer se ruskega jezika učite z izkušenimi profesorji jezika in izvirnimi govorci.

O Rusiji

Večnacionalna država, kjer živi vsaj 120 narodov, od katerih je največ Rusov. Je dežela, kjer lahko preizkusimo svoje znanje ruščine, si ogledamo znamenitosti … Preberite več.

 

Ruska mesta

Sankt Peterburg je posebno doživetje tudi zaradi svojih nizkih dvižnih mostov. Čudovit čas za obisk mesta je junij, ko se začnejo tako imenovane bele noči. Preberite več o ruskih mestih.

 

O Rusih

Tradicija pitja vodke prehaja v družinah z generacije na generacijo. Oče ali dedek morata naučiti sina ali vnuka, kako se pije alkohol. In kako boste rekli na zdravje? За здоровье! Preberite več.

 

Ruska kulinarika

V Rusiji pripravljajo še veliko drugih Slovencem manj znanih pijač, kot so mors (морс), prostokvaša (простокваша) in sita (сита). Preberite več.

 

Ruska kultura in tradicija

Ali sta si ženin in nevesta zares usojena, pokaže preizkus poljuba. Nevesti zavežejo oči s prevezo, moški del gostov in njen izvoljenec pa ji vsak posebej poljubijo roko. Preberite več.