Ruski zimski sejem

Tečaj ruščine je namenjen tudi spoznavanju ruske kulture. Moskvo pozimi zaznamuje ruski zimski sejem, ki traja od sredine decembra pa tja do sredine januarja. Čeprav prirejajo zimske sejme tudi v nekaterih drugih ruskih mestih, je moskovski zimski sejem najbolj poznan in obiskan.

Bi kupili babuško?

Ljubitelje nakupovanja (покупка) najbolj razveseli božična vas na Trgu revolucije, kjer lahko najdemo tradicionalne ruske izdelke (продукты) – babuške, barvne lesene škatle in lesene igrače, kot tudi običajne božično-novoletne okraske (украшения) in zimska oblačila (одежда).

Ples, pijača, drsanje, sankanje …

Med sejmom lahko na Trgu revolucije in v parku Izmajlovo spremljamo nastope ruskih plesnih in pevskih skupin ter okušamo ruske jedi in pijače. Športni navdušenci pa lahko uživajo v drsanju (катание на коньках), sankanju (катание на санях) in drugih športnih aktivnostih. Sejem vsako leto obišče tudi Dedek Mraz (Дед Мороз).

Paša za oči

Poleg čudovito okrašenih ulic lahko občudujemo tudi različne ledene skulpture, po ledenih moskovskih ulicah pa se lahko celo zapeljemo s kočijo (карета).

Tečaj ruščine ni namenjen samo učenju ruščine, ampak ob spoznavanju ruskih posebnosti in kulture poteši tudi vašo radovednost.