Rusija in počitniške destinacije

Lingula-ucenje-ruscine-odrasli2Ruščina oziroma znanje tega čudovitega jezika je velika prednost pri počitnikovanju v Rusiji. Ko pomislimo na potovanje (путешествие) v Rusijo, se nam verjetno v glavi najprej prikažejo slike Moskve in Sankt Peterburga. Rusija pa ponuja tudi druge odlične počitniške destinacije, primerne tako za ljubitelje bolj ležernega dopusta (отпуск) kot tudi za tiste, ki počitnice preživljajo bolj aktivno.

Vladivostok

Vladivostok je največje mesto na skrajno vzhodnem delu Rusije in ga turisti slabo poznajo. Leži nedaleč od Kitajske (Китай), tako da je odlična izhodiščna točka za vse tiste, ki si želite ogledati tudi Kitajsko. Mesto je prava izbira za vse ljubitelje poležavanja na plažah (пляж), ki jih v mestu ne manjka. Ljubitelje navtike pa bo navdušilo ogromno pristanišče (гавань).

Kislovodsk

Letoviško mesto Kislovodsk, kar bi v prevodu bilo »Kisle Vode«, leži na severnem Kavkazu med Kaspijskim in Črnim morjem. Zaradi bližine gora, svežega zraka (воздух), luksuznih toplic (спа) in mineralnih vrelcev je turistom poznano že od poznega 19. stoletja. V tistem času je tudi pridobilo sloves mondenega letovišča (курорт) – redni gosti so bili znani ruski glasbeniki (музыкант), umetniki (художник) in člani ruske aristokracije. Zanimivo je, da se velik del romana Junak našega časa Mihaela Lermontova ovija prav v Kislovodsku.

 

Naravni rezervat Altaj

Avanturisti in ljubitelji narave (природа) boste našli svoje veselje na potovanju z avtom (машина) po cesti (дорога), imenovani Čujski trakt. Na poti boste opazovali neverjetno naravo, potovanja pa nedvomno ne boste nikoli pozabili. Dogodivščina je namenjena bolj izkušenim voznikom, saj je cesta na nekaterih delih dokaj slabo obljudena, izkušeni poptnik pa se lahko na potovanje odpravi kot sopotnik (компаньон). Vsekakor pa brez opreme za kampiranje ne bo šlo!

Soči

Po zimskih olimpijskih igrah leta 2014 se je število turistov v najbolj slavni ruski počitniški destinaciji še povečalo. Moderno mesto leži ob Črnem morju in je primerno predvsem za tiste, ki poleg oddiha iščejo tudi zabavo (развлечение) in vrvež na vsakem koraku (шаг). Barov, restavracij, nočnih klubov, zabaviščnih parkov v mestu namreč kar mrgoli.

Zanimivih destinacij v Rusiji je še veliko

Med njimi tudi Bajkalsko jezero, Kamčatka, potovanje z moskovsko podzemno železnico

Ruščina vam omogoča samostojno raziskovanje Rusije. Na tečaju ruščine v Linguli boste prek sproščenega klepeta osvojili osnovno znanje ali pa svoje znanje poglobili.