Prevajanje iz ruščine v slovenščino

Ruščina je najbolj razširjen slovanski jezik, prevajanje v ruščino in iz nje pa vedno bolj iskana prevajalska storitev. Obseg gospodarskega sodelovanja z Rusijo se povečuje in podjetja potrebujejo vedno več strokovnih prevodov v ruski jezik in iz ruščine v slovenščino. Prevodi v ruščino in  iz ruščine v slovenščino zahtevajo izkušenega prevajalca, ki dobro pozna izvorni in ciljni jezik – torej jezik, v katerega prevaja.

Lingulini izkušeni prevajalci za ruski jezik

V Linguli prevajanje zajema različne vrste besedil:

  • strojništvo in elektrotehnika
  • prevodi trženjskih besedil v ruščino ali slovenščino
  • prevodi spletnih strani v ruščino ali slovenščino
  • prevodi pravnih in poslovnih besedil v ruščino ali slovenščino
  • prevodi medicinskih in farmacevtskih besedil v ruščino ali slovenščino

Je prevajanje iz ruščine res preprosto?

Čeprav sta tako slovenščina kot ruščina slovanska jezika in gre za dva na prvi pogled zelo podobna jezika, moramo biti pri njihovem prevajanju previdni. Te podobne besede oz. lažni prijatelji imajo lahko namreč popolnoma drugačen pomen, npr.:

  • stol/стол – miza
  • kot/кот – maček

Preberite več o lažnih prijateljih.

Strokovni prevodi

Lingulina prevajalska je sestavljena iz strokovnih prevajalcev z dolgoletnimi izkušnjami na različnih strokovnih področjih, kot npr. pravo, medicina, farmacija, zavarovalništvo, finance, … Vsak prevod pregleda še lektor in po potrebi tudi strokovnjak specialist. Prevajanje tako izvedemo v dogovorjenem roku in brez napak.

Prevajanje v ruščino ‒ imate vprašanja?

Za dodatne informacije in naročilo prevoda pokličite na telefonsko številko 01 541 00 33 oziroma 040 544 544 ali pošljite e-sporočilo na e-naslov prevodi@lingula.si. Če želite izvedeti, kakšni bi bili stroški prevoda, nam pošljite besedilo, ki ga želite prevesti, in hitro vam bomo odgovorili poslala oceno stroškov in rok, do katerega bi lahko besedilo prevedli.