Nasveti za načrtovanje potovanja v Rusijo

Lingula-ucenje-ruscine-odrasli2Tečaj ruščine je povezan tudi s sproščenimi pogovori o potovanjih. Potovanje v največjo državo na svetu zahteva urejanje določenih formalnosti. Povzeli smo praktične nasvete o pripravah na potovanje v Rusijo.

Realistično načrtovanje potovanja

Jasno je, da Rusije ne boste mogli prepotovati v celoti. Razdalje v Rusiji so velike, zato je treba oblikovati časovno izvedljiv in praktičen načrt (план) potovanja (путешествие). Kaj vse si boste ogledali oziroma kakšno vrsto potovanja boste izbrali, je odvisno od vaših želja in letnega časa. Brez dvoma bodo v Rusiji prišli na svoj račun tako avanturisti, gurmani in zgodovinski navdušenci kot tudi ljubitelji ležernega dopusta.

Povabilno pismo

Za potovanje v Rusijo potrebujete tudi t. i. povabilno pismo. Če v Rusijo ne potujete s turistično agencijo, si morate povabilno pismo priskrbeti sami. Povabilno pismo lahko dobite prek nastanitve. Ko rezervirate nastanitev, preprosto kontaktirajte ponudnika nastanitve in prosite za povabilno pismo.

Vizum

Za obisk Rusije slovenski državljani potrebujemo vizum. Za pridobitev vizuma je treba predložiti veljaven potni list, fotografijo s podpisom in datumom na zadnji strani, povabilno pismo in kopijo zavarovanja. Na koncu morate izpolniti še obrazec na spletni strani konzularnega sektorja ruskega zunanjega ministrstva, natisniti elektronsko vlogo in določiti termin za urejanje vizuma.

Migracijski list

Ob prihodu v Rusijo boste prejeli migracijski list, ki ga morate hraniti do izhoda iz Rusije.

Priporočamo, da si pred odhodom naredite kopije ključnih dokumentov za potovanje, kot so potni list, vizum, zavarovanje, povabilno pismo in migracijski list.

Znanje osnovnega ruskega besedišča

Znanje osnovnega ruskega besedišča vam bo pri potovanju zelo koristilo. Prav tako je zelo priročno znanje cirilice, saj so v njej zapisane postaje javnega prevoza!

Če se z ruskim jezikom še niste srečali, priporočamo uporabo slovarjev in raznih aplikacij. Še najbolje pa je obiskati dober tečaj ruščine, na katerem se boste naučili sporazumevanja v vsakodnevnih situacijah. Navezovanje stikov z domačini, ki vam bodo lahko pomagali pri vaši ruski pustolovščini, bo tako mnogo lažje!

Tečaj ruščine vam bo pomagal, da boste v Rusijo odšli opremljeni z osnovnim popotniškim besediščem.

Imate vprašanja o tečaju ruščine, vas zanima več?

V Linguli prisegamo na pomembnost govora, pogovora in dogovora. Pokličite nas na 080 23 52 ali nam pišite na info@lingula.si.