Moskva ali svet v malem

Tečaj ruščine vključuje tudi spoznavanje popotniškega besedišča, ki ga potrebujete pri obisku rusko govorečih držav. Ruska prestolnica Moskva je turistično najbolj oblegan kraj v Rusiji, kar ni presenečenje, saj je pravi svet (мир) v malem.

Kitajska čajna hiša

Perlova čajna hiša na Mjasnicki ulici je bila zgrajena v 19. stoletju v kitajskem slogu. Zgradba v središču Moskve vsekakor zelo izstopa! Tam lahko izbirate med različnimi vrstami čaja (чай) in si privoščite zelo okusne sladice (десерт).

Sanjski Pariz

Pri metrojski postaji Kijevskaja lahko občudujete košček Pariza. Lok nad vhodom na postajo je delo francoskega arhitekta (архитектор) Hectorja Guimarda in je enak vhodu pariškega metroja. Dekoracijo, ki je poimenovana kar Giumard, je Moskva dobila v dar od francoske prestolnice.

Srednjeveška Evropa

Na severu Moskve je kraj, ki vas bo popeljal v srednji vek (средние века): ozke ulice, dvonadstropne hiše, mestna hiša (ратуша) na osrednjem trgu (площадь) in celo katedrala. Gre za star filmski kompleks, del tematskega parka Kinogorod.

Romantični dvorec iz doline Loare

V znamenitem moskovskem parku VDNH lahko med paviljoni občudujete dvorec, ki vas popelje v Francijo. Gre za kopijo enega od dvorcev v dolini Loare, ki so ga zgradili na začetku 21. stoletja. Ker je dvorec pravzaprav prazen, so ga Moskovčani poimenovali kar palača duhov (призрак).

Japonska pravljica

Do nedavnega je bil to le prazen prostor, septembra 2020 pa so na območju odprli majhen park, ki ga domačini imenujejo mala Japonska. Goste na vhodu pozdravi sam samuraj na konju (лошадь), v parku pa se lahko gostje (гость) sprehajajo med značilnimi japonskimi hišami in pagodami ter občudujejo japonski slog.

Moskva je prav zares svet v malem. Tečaj ruščine vam bo koristil pri sporazumevanju z domačini.

Imate vprašanja o tečaju ruščine, vas zanima več?

Pokličite nas na 080 23 52 ali nam pišite na info@lingula.si. Z veseljem vam bomo svetovali.