Katere ruske destinacije so vam pisane na kožo?

Tečaj ruščine vključuje prijetno druženje in zanimive pogovore o potovanjih po Rusiji. Moskva in Sankt Peterburg sta mesti, ki ju zaradi zgodovinske, kulturne in umetniške ponudbe preprosto morate obiskati, če ste na potovanju po Rusiji. Opisali smo še nekaj drugih mest – izberite jih glede na svoje zanimanje.

Za uživače – mesta in letovišča ob Črnem morju  

Mesta in letovišča ob Črnem morju (море) so ruska poletna destinacija številka ena. Priporočamo jo vsem ljubiteljem sproščenega dopusta (отпуск), ki imajo radi morje in poležavanje na plaži (пляж). Najbolj znano mesto za počitnikovanje ob Črnem morju je Soči. To je olimpijsko mesto s številnimi bari, restavracijami, klubi in hoteli. Na svoj račun pa pridejo tudi vsi tisti, ki imajo radi glamur in luksuz. Če iščete nekoliko bolj umirjeno poletno destinacijo ob Črnem morju, pa je odlična alternativa letoviško mesto Gelendžik. To prav tako ponuja vse radosti odlične poletne destinacije.

Za neutrudne žurerje – Kazan

V Rusiji se lahko izvrstno zabavate v večini mest. Poleg »logičnih« izbir za zabavo (веселье), kot sta Moskva in Sankt Peterburg, je tudi Kazan odlična destinacija za vse tiste, ki se na potovanjih radi zabavate, saj je znan po sproščenem nočnem življenju. Vzdolž glavne mestne ulice se nizajo bari, pivnice in klubi z odličnim ambientom. V Kazanu ne manjka dobre glasbe, pijače, plesa in smeha (смех).

Za pogumne avanturiste – Kamčatka

Polotok Kamčatka na ruskem Daljnem vzhodu je eden od bolj odmaknjenih kotičkov sveta. Obenem je to raj za vse neustrašne popotnike, ki si želijo avantur v neokrnjeni naravi stran od množic. Na Kamčatki boste lahko občudovali vulkane, gejzirje in medvede. Lahko se ukvarjate z dejavnostmi v naravi, kot so pohodništvo (пеший туризм), ribolov (рыбная ловля) in vožnja s pasjo vprego. Na svoj račun pa boste lahko prišli tudi smučarji, saj se lahko preizkusite v heli smučanju (катание на лыжах). Na hrib za spust vas pripelje kar helikopter.

Za ljubitelje narave – Bajkalsko jezero

Največje sladkovodno jezero (озеро) na svetu sredi sibirske divjine je dih jemajoče. Obisk je primeren tako v zimskem času, ko jezero zaledeni, kot v poletnih mesecih. Tedaj se lahko v okolici jezera odpravite na katero izmed pohodniških poti, kampirate in spite v jurti.

Za občudovalce sodobne umetnosti – Ural

Jekaterinburg in Perm na Uralu sta se razvili v čudoviti mesti z zavidljivo arhitekturo. Obe sta bili v času Sovjetske zveze industrijski središči, ki sta postali dobra destinacija za ljubitelje sodobne umetnosti (искусство). V Permu lahko obiščete muzej sodobne umetnosti, v Jekaterinburgu pa prirejajo Uralski industrijski bienale z deli ruskih in tujih sodobnih umetnikov.

Tečaj ruščine v Linguli vam bo s praktičnimi pogovori razširil rusko besedišče, ki ga boste lahko v živo preizkusili na potovanjih po Rusiji.

Imate vprašanja o tečaju ruščine, vas zanima več?

V Linguli prisegamo na pomembnost govora, pogovora in dogovora. Pokličite nas na 080 23 52 ali nam pišite na info@lingula.si.