Najbolj znani ruski youtuberji

Tečaj ruščine seveda vključuje tudi pogovore o sodobni Rusiji. Če želite imeti več informacij o dogajanju (события) v Rusiji ter o osebah s političnega, kulturnega ali družabnega področja (сферы), vam priporočamo, da si ogledate ruske kanale na YouTubu. Med najbolj popularnimi ruskimi youtuberji so tisti, ki delajo intervjuje (интервьюеры) in novinarji (журналисты).

tečaj ruščine

Za učenje ruščine vam priporočamo, da si ogledate ruske YouTube kanale.

Юрий Дудь: вДудь

Jurij Dud je nekdanji športni novinar, ki je bil glavni urednik (редактор) ene od največjih ruskih športnih platform Sports.ru. Leta 2017 je ustvaril svoj kanal na YouTubu, kjer intervjuva različne glasbenike (музыканты), politike (политики), poslovneže (бизнесменов) in druge zanimive ljudi. Posnel je tudi nekaj dokumentarcev (документальные фильмы), ki so v Rusiji postali zelo popularni – njegov najpopularnejši dokumentarec o ruskih podjetnikih v Silicijevi dolini (Кремниевая долина) ima več kot 44 milijonov ogledov na YouTubu.

Oglejte si kanal tukaj.

Ксения Собчак: Осторожно, Собчак

tečaj ruščine

Ksenija Sobčak. Foto: Evgeniy Isaev/wikimedia

Ksenija Sobčak je ena najbolj poznanih ruskih osebnosti. Hči Anatolija Sobčaka, prvega župana (мэр) Sankt Peterburga, je ruska Paris Hilton, voditeljica (ведущая) različnih televizijskih programov in novinarka. Že več kot 10 let se aktivno ukvarja s politiko, leta 2018 je bila kandidatka na predsedniških volitvah (президентские выборы). Na svojem YouTube kanalu intervjuva različnih ljudi, objavlja dokumentarne filme in vodi tedenski informativni program.

Oglejte si kanal tukaj.

Илья Варламов (Varlamov) in Максим Катц

Ilja Varlamov in Maksim Katz sta ustvarjalca projekta «Городские проекты» (»Mestni projekti«), ki povezuje prostovoljce (волонтеры) iz različnih ruskih mest. Na svojih YouTube kanalih se pogovarjata o urbanistiki, politiki in potovanjih.

Oglejte si kanal Ilje Varlamova in kanal Maksima Katza.

Tečaj ruščine je idealna priložnost za pogovor v tem praktičnem jeziku. Če bi radi vedeli, kje z učenjem začeti, se dogovorite za umestitveni pogovor. Svetovali vam bomo, kateri tečaj je za vas najprimernejši, z izkušenimi predavatelji pa boste skozi pogovor razširili besedišče in odpravili morebitne slovnične napake.