Netipični ruski kraji, 1. del

Učenje ruščine je priložnost za odkrivanje ruske kulture. V prostrani Rusiji lahko občudujemo tudi nekatere pokrajine in mesta, ki bi jih lahko postavili tudi na kakšen drug konec sveta.

Severne Benetke

Neuradno ime Sankt Peterburga je Severne Benetke. Mesto, ki s številnimi mostovi (мост) in kanali (канал) spominja na Benetke, se ponaša tudi s čudovito arhitekturo, ki prav tako spominja na beneško. Brez dvoma ima drugo ime Sankt Peterburga logično razlago.

Budistična pravljica v Burjatiji

V avtonomni ruski republiki Burjatiji, ki meji na Mongolijo, živi veliko budistov. V Burjatiji lahko zato vidite datsane (budistični tempelj), ki vam bodo burili domišljijo (воображение).

Maldivi v Vladivostoku

Rusijo pogosto povezujejo z mrazom (мороз) in snegom. Verjeli ali ne, turkizno morje, peščeno plažo (пляж) in pokrajino kot z razglednice (открытка) Maldivov je mogoče najti tudi v Rusiji. Pristaniško mesto Vladivostok na skrajnem vzhodu Rusije ob Japonskem morju ponuja čudovite plaže. Še posebej čudovit je zaliv (залив) Petrov, ki je zelo priljubljen med deskarji (серфер) in kajakaši. Tu lahko uživate tudi v izvrstni morski hrani.

Niagarski slapovi v Putorani

Eden najbolj nedostopnih krajev v Rusiji je gorsko območje Putorana, ki je priljubljeno med bolj avanturističnimi obiskovalci. Gre za čudovito pokrajino z gorskim masivom, ki spominja na Veliki kanjon v ZDA in najvišjim slapom (водопад) v Rusiji, imenovanim Talnikov. Vsem, ki ste bolj avanturistične narave, vsekakor svetujemo obisk Putorane!

Islandija na Kamčatki

Polotok (полуостров) Kamčatka na ruskem Daljnem vzhodu je tako kot Islandija dežela gejzirjev in termalnih vrelcev. Na Kamčatki je več kot 200 termalnih vrelcev z vključno 90 gejzirji. Redko poseljena Kamčatka bo mikala vse ljubitelje narave, tišine in tiste, ki jih natrpana turistična mesta ne zanimajo kaj dosti.

Prostrana Rusija prav zares ponuja veliko. Učenje ruščine vam bo olajšalo potovanje po teh čudovitih ruskih krajih.

Imate vprašanja o učenju ruščine, vas zanima več?

Pokličite nas na 080 23 52 ali nam pišite na info@lingula.si. Z veseljem vam bomo svetovali.