Netipični ruski kraji, 2. del

Učenje ruščine je priložnost, da bolje spoznate Rusijo in se naučite uporabnega popotniškega besedišča. Pri potovanju po Rusiji lahko odkrijete kraje, ki na prvi pogled ne izgledajo tipično ruski.

Francija na severnem Kavkazu

V Rusiji se lahko za trenutek preselite v Francijo. Grad (замок) v gotskem slogu in s francoskim imenom Chateau Erken stoji na severnem Kavkazu v republiki Kabardino Balkar. Gre za stavbo z visokimi stolpi in masivnimi železnimi vrati (дверь), pred katero leži jezero z labodi (лебедь). Ideja za gradnjo se je v devetdesetih letih prejšnjega stoletja porodila lokalnemu agronomu, ki je upal, da se bo Rusija razvila v vinarsko državo. Obisk gradu priporočamo ljubiteljem vina – okoli gradu je zasajenih veliko vinogradov (виноградник), obiskovalci pa lahko v grajski degustacijski sobi pokusijo lokalna vina.

Norveška v Šumašu

Približno 200 kilometrov od Moskve, v vasi Šumaš, hotelski kompleks spominja na norveško ribiško vas. Kompleks je bil zasnovan prav za ljubitelje ribolova (рыбалка) in narave (природа), a gradnja še ni dokončana. Okrog kompleksa lahko občudujemo travnike (луг) in jezera, ki še bolj spominjajo na severno Evropo.

Belgija v Marij Elu

Glavno mesto (столица) avtonomne republike Marij El v osrednji Rusiji Joškar-Ola spominja na belgijsko mesto Brugge. V njem lahko občudujemo čudovite zgradbe v flamskem slogu, ne manjkajo pa niti vodni kanali.

Švica na Altaju

Ljubitelje gora in potovanj z avtom (машина) bo navdušila slikovita Čujska cesta v Sibiriji. Ob tej vijugasti cesti, dolgi skoraj 1000 kilometrov, se razprostirajo čudovite altajske gore. Pravi raj za ljubitelje visokogorja!

Kapadokija v Voronežu

Le kdo ne sanja o obisku neverjetne Kapadokije? V južni Rusiji je naravni rezervat Divnogorje, ki nekoliko spominja na Kapadokijo. Odličen postanek na potovanju (путешествие) po Rusiji.

Kateri kraj vas je najbolj pritegnil? Tečaj ruščine je priložnost za pogovor o zanimivih potovanjih po rusko govorečih državah, širjenje ruskega besedišča in izboljšanje znanja slovnice.

Imate vprašanja o tečaju ruščine, vas zanima več?

Pokličite nas na 080 23 52 ali nam pišite na info@lingula.si. Z veseljem vam bomo svetovali.