Učenje ruščine prek ruskih TV-serij

Učenje ruščine si lahko popestrimo z gledanjem ruskih serij. Izbrali smo tri zanimive serije (телесериал), ob katerih se ne boste dolgočasili!

Kuhinja (Кухня) (2012–)

Humoristična serija Kuhinja je od svojih začetkov do danes nanizala že več kot 100 epizod (эпизод). Dogajanje je postavljeno v namišljeno prestižno moskovsko restavracijo (ресторан) Claude Monet. Serija opisuje življenje mladega in ambicioznega kuharja (повар) Maksima Lavrova, ki se v želji po slavi (слава) in uspehu (успех) zaposli v restavraciji Claude Monet, katere lastnik (владелец) je slavni ruski igralec (актёр) Dimitrij Nagijev.

Katarina (Екатерина) (2014)

Za najbolj gledano televizijsko serijo v Rusiji pa velja zgodovinska pripoved o eni izmed najbolj znanih ruskih zgodovinskih osebnosti (фигура) – cesarici (императрица) Katarini Veliki. Nanizanka spremlja življenje mlade pruske princese (принцесса) Sofije Avguste Frederike, ki po usodnem atentatu (убийство) na ruskega carja, njenega moža (муж) Petra III., postane cesarica ruskega imperija (империя).

Metoda (Метод) (2015–)

Večkrat nagrajena kriminalna drama Metoda je snemana v Nižnem Novgorodu in Moskvi. Prikazuje prigode detektiva (детектив) ruske policije Rodiona Meglina, ki živi dvojno življenje (жизнь). Poleg službe detektiva na skrivaj lovi in kaznuje kriminalce (преступник), ki so ubežali roki pravice (право).

Za učenje ruščine je gledanje ruskih filmov in serij zelo priporočljivo. Tako bogatimo besedni zaklad, izboljšamo izgovarjavo, utrjujemo slovnico in se obenem učimo o ruski kulturi in zgodovini.