Igre ruskih otrok

Se še spomnite iger, ob katerih ste v otroštvu preživljali prosti čas? Gumitvist in ristanc sta pogosto poskrbela za direndaj na dvorišču. Ruski otroci se zabavajo ob igrah, ki jih naši morda še ne poznajo. Lahko pa jih kakšno naučite. Tečaj ruščine je odlična priložnost za spoznavanje ruskih iger.

Potoček

Potrebujemo neparno število otrok. V parih se obrnejo drug proti drugemu, primejo za roke ter jih dvignejo nar glavo in tako naredijo »potoček«. Otrok, ki ostane brez para, zapre oči, se sprehodi po potočku in med otroki izbere enega, ki postane njegov partner. Skupaj se postavita na konec potočka in ga tako podaljšata, otrok, ki je ostal brez para, pa na isti način poišče svojega novega partnerja.

Čarovniki

Pri tej igri morajo sodelovati vsaj štirje otroci. Eden je izbran za čarovnika in lovi preostale. S svojim dotikom drugega otroka zamrzne. Ta mora klicati na pomoč, saj ga lahko reši vsak, ki še ni zamrznjen. Igra je končana, ko čarovnik z dotikom zamrzne vse otroke.

Kumina

Otroci se primejo za roke in se ob petju pesmi premikajo v krogu. Eden od otrok ostane na sredini in se poskuša izmuzniti. Ko mu to uspe, se pridruži krogu, na sredino pa gre drug otrok.

P’yanitsa

To igro s kartami mogoče že poznate pod imenom »vojna«. Cilj igre je, da poskušate zbrati vse karte. Vsak igralec med svojimi kartami izbere eno in jo položi na mizo. Tisti, ki ima najvišjo številko, dobi karte soigralcev. Na koncu zmaga otrok z največ kartami.

Lingulin tečaj ruščine sicer takih iger ne ponuja – več iger bo jezikovnih, s katerimi boste trenirali besedišče in utrjevali slovnico.