Rusija in nenavadne turistične aktivnosti

Tečaj ruščine bogati naše besedišče, širi obzorja in ponuja številne ideje, kako preživeti počitnice v Rusiji. Poleg »običajnih« turističnih dejavnosti se lahko v Rusiji odločite tudi za bolj nenavadne, ki vam bodo še dolgo ostale v spominu. Bi si upali izvajati trike z akrobatskim letalom (самолет)?

Vožnja s tankom

Če vas navdušujejo stvari, povezane z vojsko, vam priporočamo vožnjo s tankom (танк). Vojaško vozilo, ki tehta kar 36 ton, privlači predvsem moške. Za en dan se lahko prelevite v vojaka (солдат) in se počutite kot zvezda vojaškega akcijskega filma (фильм). Takšna »turistična izkušnja« je mogoča v nekaterih vojaških pripravljalnih bazah v Moskovski oblasti.

Molža krav

Aktivnost je še posebej zanima za mestne ljudi, ki nimajo veliko stika s kmečkim življenjem. Ruske »turistične« kmetije (ферма) ležijo v predmestnih vaseh v okolici Moskve in Sankt Peterburga. Poleg vožnje s traktorjem (трактор), spravljanja sena in sekanja dreves boste imeli na takih kmetijah možnost pomolsti kravo (корова). Za vaške prebivalce je molža nekaj povsem vsakdanjega, za mestne ljudi pa je to kar avanturističen podvig.

Polet z akrobatskim letalom

Letenje z akrobatskim letalom sodi med drage turistične aktivnosti, primerne za vse adrenalinske zasvojence, ki uživajo med oblaki (облако). Po zdravniškem pregledu in kratkemu izobraževanju (обучение) boste lahko na letalu MIG-29 kot potnik (пассажир) uživali v akrobatskih figurah. Z akrobatskim letalom se boste dvignili na nadmorsko višino 22 kilometrov, imeli pa boste prvovrstni razgled na Zemljo in neskončno vesolje (вселенная). Imate dovolj poguma (мужество)?

Tečaj ruščine v Linguli je odlična priložnost, da poleg kulturnih zanimivosti spoznate tudi mnogo novih besed in postanete boljši govorec ruskega jezika. Hkrati boste bolj samozavestni pri potovanju v rusko govoreče dežele.