Rusija in glasbeni festivali

Tečaj ruščine je namenjen tudi spoznavanju ruske hrane, filmov, glasbe in raznih dogodkov, povezanih z Rusijo. Poletje (лето) je poleg sonca (солнце), poležavanja na plaži (пляж) in branja knjig (книга) namenjeno tudi obisku festivalov (фестиваль). Rusija se lahko pohvali z zanimivimi glasbenimi festivali, ki bodo zadovoljili različne glasbene okuse.

Piknik Afiša

Piknik Afiša je najbolj znan in priljubljen glasbeni festival v Rusiji, kjer lahko uživajo ljubitelji praktično vseh glasbenih zvrsti. Enodnevna prireditev, ki poteka konec julija (июль) na nekdanjem carskem posestvu Kolomensko v bližnji okolici (вокруг города) Moskve, vsako leto privabi več kot 50.000 obiskovalcev. Poleg glasbe seveda ponudba vključuje tudi pijačo in hrano ter raznolike dejavnosti.

Jazzovski festival Usadba

Festival Usadba je namenjen ljubiteljem jazza, bluesa, funka in bolj umirjenega, počasnega rocka. Velja za najbolj priznan festival te vrste v Rusiji, prirejajo pa ga junija (июнь) oziroma julija v petih ruskih mestih – Moskvi, Sankt Peterburgu, Sočiju, Voronežu in Jekaterinburgu. Vsako leto se končna s spektakularnim ognjemetom (фейерверк).

Alfa Future People

Zelo uspešen festival elektronske glasbe Alfa Future People že od svojega začetka v letu 2014 privablja največja imena svetovne elektronske glasbe, kot so Hardwell, Avicii, Benny Benassi, Axwell & Sebastian Ingrosso, Armin van Buuren, Martin Garrix, Don Diablo, Paul Oakenfold itd. Prirejajo ga v bližini čudovitega mesta (город) Nižji Novgorod, kjer se je rodil znameniti ruski pisatelj (писатель) Maksim Gorki.

Ruščina vam bo pomagala pri raziskovanju Rusije in ruskih navad. Tečaj ruščine je odlična priložnost, da se prek pogovora naučite tega lepega slovanskega jezika.