Ruske dobrote na slovenskih policah

Tečaj ruščine je odlična priložnost za pogovor o različnih ruskih dobrotah. Za spoznavanje z nekaterimi od njih pa ni treba odpotovati v Rusijo, lahko jih kupimo kar v trgovinah v Sloveniji in poskusimo!

tečaj ruščine

Mnoge ruske izdelke lahko kupimo tudi v Sloveniji.

Kozmetični izdelki iz divjih sibirskih zelišč

Natura Siberica je ena od najbolj poznanih ruskih kozmetičnih znamk, njene proizvode lahko najdemo tudi v slovenskih kozmetičnih trgovinah. Izdelki ekološke znamke Natura Siberica so narejeni iz izvlečkov divjih sibirskih zelišč in drugih rastlin. Znamka vključuje različne izdelke za nego obraza (для ухода за лицом), nego telesa (для ухода за телом) in nego las (для ухода за волосами). Med Rusinjami so izredno priljubljeni izdelki ženske linije Oblepikha (облепиха ali rakitovec), ki so na voljo tudi v Sloveniji.

Splat – za nego zob

Splat je mlada ruska blagovna znamka, ki proizvaja različne izdelke za nego zob in dlesni. Na voljo so zobna pasta (зубные пасты), zobne ščetke (зубные щетки), zobne nitke (зубные нити) in ustna voda (ополаскиватели для полости рта). V Sloveniji lahko izdelke znamke Splat kupite v različnih lekarnah in kozmetičnih trgovinah. Še zanimivost: če boste zobno pasto Splat kupili v Rusiji, boste v škatlici našli celo posebno pismo lastnika znamke!

Ribje specialitete znamke Santa Bremor

Ribji izdelki so v Rusiji izredno priljubljeni, saj so ribje jedi pomemben del vsakdanje prehrane Rusov. Strežejo jih v vrtcih in šolah, poskusite pa jih lahko tudi v množičnih menzah (столовая) in restavracijah (ресторан). Nekatere ribje proizvode ruske znamke Santa Bremor lahko kupite tudi v slovenskih živilskih trgovinah. Poskusite, na primer, file slanika (филе сельди) in solato iz morskih alg laminaria (салат из морской капусты).

V rusko trgovino po ruski čaj in sladice 

tečaj ruščineV Sloveniji lahko poskusite tudi druge ruske prehrambne izdelke, ki jih lahko kupite v ruskih trgovinah v Ljubljani, Mariboru in Kopru. Med najbolj tradicionalnimi proizvodi so čokolada in bomboni (шоколад и конфеты), medenjaki (пряники), ajda (гречка), kondenzirano mleko (сгущенное молоко), pelmeni (пельмени), sončnična semena (семечки) in črni čaj (черный чай). Pred novoletnimi prazniki lahko v trgovinah kupite tudi različne darilne škatle z bomboni, ki so med otroki v Rusiji zelo priljubljeni.

Tečaj ruščine po izvirni Lingulini metodi

Tečaj ruščine vključuje tudi pogovor o ruskih specialitetah. V Linguli je tečaj ruščine prijeten in sproščen, slovnico vas učimo prek pogovora, prijazni učitelji pa vas znajo motivirati, da tečaj z veseljem obiskujete.

Imate vprašanja o tečaju ruščine, vas zanima več?

V Linguli prisegamo na pomembnost govora, pogovora in dogovora. Pokličite nas na 080 23 52 ali nam pišite na info@lingula.si.