Zakaj se učiti rusko?

Vse več tečajnikov se odloča za tečaj ruščine. Vas to preseneča? Preberite si nekaj razlogov, zakaj vam znanje ruščine lahko koristi.

Ruski turisti

Rusi vedno več potujejo in cenijo ljudi, ki govorijo njihov jezik, saj jim to olajša potovanje. Znani so kot zahtevni gostje, ki pa so pripravljeni za udobje in prestiž odšteti precej denarja in prijaznost z veseljem poplačajo z bogato napitnino.

Posel z Rusi

Ruska podjetja vedno pogosteje nastopajo na svetovnem trgu, zato je znanje ruščine zelo zaželeno, navedba o znanju ruščine v življenjepisu pa zagotovo pomeni prednost pri iskanju službe. Znanje ruščine omogoča uspešno komunikacijo  z ruskimi podjetji, saj Rusi zelo cenijo, če z njimi govorimo v njihovem jeziku.

Šesti jezik v svetu

Ruščina je šesti najbolj uporabljani jezik na svetu, med slovanskimi jeziki pa zaseda prvo mesto. Rusko govori 285 milijonov ljudi, ruščina pa je materni jezik kar 160 milijonom govorcem.

Ruščina in znanost

Tudi v znanosti je znanje ruščine pomembno. Poleg angleščine je prav ruščina tisti jezik, v katerem je napisanih največ znanstvenih raziskav, predvsem s področja  kemije, fizike, geologije, matematike in biologije.

Spoznavanje ruske kulture

Imeni Lev Nikolajevič Tolstoj (roman Vojna in mir) in Dostojevski (roman Zločin in kazen) sta vam verjetno dobro znani. To sta le dva od ruskih umetnikov, ki sta v svetovni literaturi pustila pomemben pečat. Iz Rusije poleg njiju prihaja še veliko uspešnih pisateljev (Čehov, Puškin, Gogolj) in pesnikov (Ahmatova, Mandelštam, Gumiljov). Izziv je brati katero od teh velikih del v originalu.

Potovanje po Rusiji

Potovanje po tej čudoviti deželi bo lepše, če boste znali vsaj nekaj osnov ruščine in se boste lahko po rusko pogovarjali v vsakodnevnih situacijah.

Vas je kateri od razlogov prepričal? Tečaj ruščine v Linguli je odlična priložnost, da se spoznate z ruščino.