Prevod v ruščino

Ruščina ni znana le kot jezik z bogato kulturno dediščino, v katerem so ustvarjali Tolstoj, Dostojevski, Puškin in mnogi drugi znani pesniki in pisatelji. Je tudi pomemben znanstveni jezik, v katerem je napisane več kot 28 odstotkov svetovne znanstvene literature.

Prevod v ruščino je zato pogosto iskana storitev – tako za prevode umetnostne ali strokovne literature kot za prevode poslovnih poročil, dopisov in podobnih besedil.

Ruščina je sicer uradni jezik Ruske federacije, Belorusije, Kazahstana in Kirgizistana in z več kot 350 milijoni govorcev po vsem svetu velja za najbolj razširjen slovanski jezik, zaradi česar je potreba po prevodih v ruščino in iz nje velika. Slovenci se z ruščino srečujemo predvsem v poslovnem svetu in turizmu, saj Rusi čedalje pogosteje letujejo tudi v Sloveniji.

Prevod v ruščino je izredno razširjena storitev, saj vse več slovenskih podjetij sodeluje z ruskimi poslovni partnerji. Rusi zelo cenijo, ko se jim kdo približa s pripravo besedil v njihovem maternem jeziku, zato je pomembno, da so prevodi v ruščino natančni in kakovostni. Dober prevod lahko pozitivno vpliva na poslovne stike in ohranjanje oz. pridobivanje gostov.

Bistvenega pomena je, da za profesionalno prevedeno spletno stran v ruščini, predstavitev izdelkov na ruskem trgu, prevod promocijskega gradiva ali članka za ruski tisk in druge aktivnosti v povezavi z ruščino poiščete prevajalsko agencijo, v kateri prevajalci poleg jezika odlično poznajo tudi ruski trg, kulturo in življenjski slog. Tak prevajalec bo znal poskrbeti, da bo vaš prevod v ruščino kakovosten in brez napak, ki bi povzročale zmedo.

Ste vedeli? Ruščina ima okrog 500.000 besed, vendar se jih od tega v vsakdanjem govoru pojavlja le 2.500.

Prevajanje v ruščino ‒ imate vprašanja?

Za dodatne informacije in naročilo prevoda pokličite na telefonsko številko 01 541 00 33 oziroma 040 544 544 ali pošljite e-sporočilo na e-naslov prevodi@lingula.si. Če želite izvedeti, kakšni bi bili stroški prevoda, nam pošljite besedilo, ki ga želite prevesti, in hitro vam bomo odgovorili poslala oceno stroškov in rok, do katerega bi lahko besedilo prevedli.