Prevajanje v ruščino

Lingula-prevodi-ruscinaRuščina ni znana le kot jezik z bogato kulturno dediščino, v katerem so ustvarjali Tolstoj, Dostojevski, Puškin in mnogi drugi znani pesniki in pisatelji. Je tudi pomemben znanstveni jezik, v katerem je napisane več kot 28 odstotkov svetovne znanstvene literature.

Prevajanje v ruščino je zato pogosto iskana storitev – tako za prevode umetnostne ali strokovne literature kot za prevode poslovnih poročil, dopisov in podobnih besedil.

350 milijonov govorcev

Ruščina je sicer uradni jezik Ruske federacije, Belorusije, Kazahstana in Kirgizistana in z več kot 350 milijoni govorcev po vsem svetu velja za najbolj razširjen slovanski jezik, zaradi česar je potreba po prevodih v ruščino in iz nje velika. Slovenci se z ruščino srečujemo predvsem v poslovnem svetu in turizmu, saj Rusi čedalje pogosteje letujejo tudi v Sloveniji.

Turizem in poslovno sodelovanje

Prevajanje v ruščino je izredno razširjena storitev, saj vse več slovenskih podjetij sodeluje z ruskimi poslovni partnerji. Rusi zelo cenijo, ko se jim kdo približa s pripravo besedil v njihovem maternem jeziku, zato je pomembno, da so prevodi v ruščino natančni in kakovostni. Dober prevod lahko pozitivno vpliva na poslovne stike in ohranjanje oz. pridobivanje gostov.

Prevajalec: poznavalec ruske kulture

Bistvenega pomena je, da za profesionalno prevedeno spletno stran v ruščini, predstavitev izdelkov na ruskem trgu, prevod promocijskega gradiva ali članka za ruski tisk in druge aktivnosti v povezavi z ruščino poiščete prevajalsko agencijo, v kateri prevajalci poleg jezika odlično poznajo tudi ruski trg, kulturo in življenjski slog. Tak prevajalec bo znal poskrbeti, da bo prevajanje v ruščino kakovostno in brez napak, ki bi povzročale zmedo.

Ali ste vedeli? Ruščina ima okrog 500.000 besed, vendar se jih od tega v vsakdanjem govoru pojavlja le 2.500.

Prevajanje v ruščino z Lingulo

Za dodatne informacije in naročilo prevoda pokličite na telefonsko številko 01 541 00 33 oziroma 040 544 544 ali pošljite e-sporočilo na e-naslov prevodi@lingula.si. Prevajanje in lektoriranje besedil opravljajo le izkušeni sodelavci.