Tečaj ruščine se bliža koncu

Družabne igre na tečaju ruščine

Nikoli si nisem mislila, da so lahko družabne igre še kaj več kot le preganjanje prostega časa. A nekatere so lahko zelo uporabne. Na uri smo namreč vlekli listke, na katerih so bile napisane različne besede v ruščini. Te smo potem morali razložiti sošolcem (seveda v ruščini), oni pa so jih morali uganiti. Če se prej nisem zavedala, koliko besedišča smo osvojili, pa sem se vsekakor ob »igranju«. Čeprav smo ponavljali in vadili, je bilo vse tako zelo sproščeno in skozi igro, mi pa smo se zraven neznansko zabavali. Škoda le, da takšnih vaj ni pogosteje. Sicer pa smo se vedno razveselili tudi multimedijskih vsebin – mi smo si lahko malo oddahnili od govorjenja, še vedno pa smo morali našpičiti ušesa, da smo razumeli.

Panika pred testom

Ne glede na to, da smo na vsaki uri ponavljali snov za nazaj, pa nas je pred testom zajela panika. Kaj bo v testu, ali moramo znati to ali ono, pa koliko besedišča smo že vzeli, pa ti zoprni skloni, ko je že toliko pravil na kupu, da nismo več o ničemer prepričani.
Ena od sošolk si je vestno delala slovarček besed in nam povedala, da smo se jih naučili že okoli 900. Številka, ki se nam je zdela ogromna, saj smo vendarle na začetku in se nam ne zdi, da znamo kaj veliko povedati po rusko. Test seveda ni bil tak bavbav, kot smo si ga zamišljali, in rezultati so bili odlični.

Veliki načrti za poletje

Jeseni nadaljujem, poletni premor pa bi rada izkoristila za ponavljanje in utrjevanje. Sodelavke se mi smejijo, češ da so to le »pobožne želje«, da tega zagotovo ne bom naredila.

Jaz sem optimist: shranjenih imam nekaj ruskih spletnih povezav do multimedijskih vsebin in novic, na nočni omarici pa leži ruska revija, ki še čaka, da jo začnem brati. Še ruskega »pen pala« bi potrebovala, da bi vadila pisanje … до свидания!